Yvonne Michielsen
 

Over Meesterlijke Taal

Over Meesterlijke Taal

Yvonne Michielsen

Tekstbureau Meesterlijke Taal, dat ben ik: Yvonne Michielsen. Ik kan je helpen jouw boodschap zo helder mogelijk over te brengen. Mijn schrijfstijl: toegankelijk, bondig en vriendelijk.

Teksten schrijven

Teksten schrijven. Ik doe niets liever. In mijn werkzame leven vormt het de rode draad, maar ook privé schrijf ik veel.

Juridische teksten

Ik heb rechten gestudeerd in Utrecht. Na mijn studie heb ik diverse juridische functies vervuld: bij de rechtbank, een juridisch adviesbureau en de provincie Noord-Brabant. In al mijn functies bestond de kern van mijn werkzaamheden uit het schrijven van juridische teksten. Dat varieerde van rechterlijke uitspraken en juridische besluiten, adviezen en brieven tot het schrijven van juridische boeken en andere publicaties. Mijn uitdaging was steeds om de boodschap zo helder en bondig mogelijk op te schrijven.

Blog 

In mijn blog 'iedere dag iets moois' ben ik op een heel andere manier met schrijven bezig geweest. 365 dagen lang heb ik iedere dag geblogd over de dingen die mij persoonlijk raakten. Ik heb daar veel plezier aan beleefd en vond het bijzonder om te ervaren dat enthousiast op mijn blog werd gereageerd.

Mijn tekstbureau

Al langere tijd speelde ik met de gedachte om een eigen tekstbureau te beginnen. In 2014 heb ik de stap gezet en heb ik Meesterlijke Taal opgericht. Vanuit mijn tekstbureau kan ik me volledig bezig houden met wat ik het liefste doe: schrijven.


Communicatie met inhoud

Ik werk voor verschillende opdrachtgevers. Mijn werkzaamheden variëren van het schrijven en redigeren van teksten voor websites, nieuwsbrieven en brochures tot het geven van cursussen over heldere taal. Verschillende opdrachtgevers van mij zijn werkzaam in de juridische sector. Mijn talenten en kennis kan ik zo perfect combineren, want meestal gaat het om communicatie met juridische inhoud.

Contact

Yvonne Michielsen

Yvonne Michielsen

M 06 55125330
yvonne@meesterlijketaal.nl

M.
T.

Yvonne Michielsen

Gerelateerd

Heldere juridische teksten

Juridische en zakelijke teksten zijn vaak moeilijk om te lezen. Dat is niet nodig. Ook een juridische en zakelijke tekst kan in heldere taal worden geschreven.

Heldere juridische teksten

Iedere dag iets moois

Op mijn blog 'iedere dag iets moois' heb ik 365 dagen iedere dag over iets moois geschreven.

Iedere dag iets moois

Capra Advocaten

Voor Capra Advocaten heb ik uiteenlopende communicatiewerkzaamheden verricht: schrijven en redigeren van teksten voor de nieuwsbrief, website, brochures en social media.

Capra Advocaten